sreda, 29. januar 2014

Odlično kosilo

Od kar je zapadel sneg se gibam doma, spim doma, jem doma... na splošno nimam rada mraza in snega, zato sem čisto umirjena, grem le na dnevni sprehod in to je to. Do petka bom nekaj podobnega počela ves čas, ker me potem čaka služba z enim neprijetnim dodatkom. In bom res čisto depresivna do takrat ;) Saj ni tako hudo, je pa res, da zato več kuham. In danes je še poseben dan... Ker sem v kuhinjo postavila tudi čisto novega mačota. Ljubezen na prvi pogled bi lahko rekli. Tako, da pričakujte, da bo z njegovo pomočjo še več lušnih receptkov nastalo. 

No, današnje kosilo. K bivanju v hiši spada pri meni še nekaj - gledanje televizije. To drugače delam samo zvečer, nikoli čez dan. Ampak zdaj se večer začne kar hitro in takrat kuha tudi nekaj meni ljubih kuharjev na 24kitchen. Ena od njih je tudi Donna Hay. Obožujem dvoje - njene recepte in razgled iz njene hiše ;) Včeraj me je navdušila za kosilo, ki sem ga danes pripravila. In tako je enostavno in tako dobro, da zmore vsak.

Pa poglejmo...
Za piščančja prsa:

  • 2 kom piščančjih prs
  • 4 kose belega kruha brez skorje
  • drobno vejico timijana
  • drobno vejico rožmarina
  • 50g masla
  • malo soli, popra




Kruh v multipraktiku zmeljete v drobtine. Naj bo kar svež kruh ali če ga imate nekaj dni že v posodi za kruh in ga ne boste jedli. Ni v redu, če je kruh suh. Drobtinam potem dodajte začimbe in sol, na koncu pa še stopljeno maslo. Dobro premešajte.
Prsa prerežemo po dolgem na pol, da dobite štiri bolj tanke zrezke. Tako se bodo enakomerno spekli. Položite jih na pekač s prevleko proti prijemanju. Nanje dajte drobtine. Lahko kar na debelo naložite in tudi pritisnete ob zrezek. Ker je noter maslo, bo to zelo enostavno. Tako, meso gre v pečico za 35-45min pri 190°C.

Za zelenjavo potrebujete:
  • Mešano zelenjavo
  • zeliščno maslo
Zelenjavo skuhajte v vodi ali jo dušite. Najboljše je seveda sveža, a tudi z zmrznjeno ni nič narobe. Izogibajte se le tisti zelenjavi, ki je v pločevinkah in ima dolg rok trajanja. Da to dosežejo, morajo nekaj dodati in to za naše zdravje sigurno ni dobro.  Ko je vaša zelenjava kuhana, dodajte maslo. Jaz maslo včasih kupim ali pa naredim sama. Postopek je zelo preprost. Potrebujete le multipraktik, vanj daste maslo in začimbe po želji. Takšno maslo lahko zavijete v folijo za živila in ga hranite v skrinji ali hladilniku.

Ostala je še solata za katero uporabite:
  • 1 kumarico
  • 1 žlico majoneze in
  • sok polovice limone
  • sol, poper
Kumarico narežite kar z nožem, ki ga imate za lupljenje krompirja oz. sadja. Zmešate majonezo, začimbe in limono. Če je pregosto dodajte malo vode. In to prelijete preko kumare. Navdušeni boste ;)

Dober tek!

 



1 komentar: