nedelja, 17. januar 2016

Markova Gusarska Zabava


Mark je imel rojstni dan poleti... Toliko, da boste vedeli, koliko zamujam z objavami. Bom poskusila ponovno prit na zeleno vejo in objavljati malo bolj pogosto.




Vabila na rojstni dan so bila pripravljena, kot naplavljene steklenice s sporočilom. V stekleničko sva dala malo mivke in drobne školjke. Nato pa zmečkano in obžgano vabilo. 








Naredila sva različne prigrizke. Kokosove kroglice, kot topovske krogle, naredila sva pravo gusarsko ladjo iz lubenice in jo napolnila s sadjem, našli smo školjke iz čokolade in palice zlata. Pri Marku vedno pazim, kaj bom pripravila, ker je lahko takrat zelo vroče. A nam vedno vreme nagaja. Imeli smo že dež pa tudi veter. Sva komaj dodala napise, ker nama jih je veter ves čas odnašal. Zelo všeč jim je bila 'glavna' jed. Naredila sem jim ribje palčke in piščančje medaljončke. In pa pečen krompir. Še posebej jim je bilo všeč, da so to dobili postreženo v papirnatih žakeljčkih. Naredila sem jih kar iz peki papirja in bili so glavna atrakcija :)




Na rojstnih dnevih ne smejo manjkat igre. Za začetek so si otroci naredili gusarske kape in preveze za oči. Uživali so ob rezanju in lepljenju, hkrati pa jim je bilo všeč, da bodo postali čisto pravi gusarji.

Mark je imel na skrbi tudi vodenje ob iskanju skritega zaklada. Naredila sva ogromen zemljevid na katerem so bile označene točke, kjer bodo gusarji našli naloge, ki jih bodo pripeljale do zaklada. Na začetku so imeli nalogo, da so si izmislili čisto svojo gusarsko himno. Dokler je niso znali, niso mogli do naslednje točke. Ob iskanju so prepevali himno, mogli so pomagati, kako upravljajo z gusarsko ladjo, kako se uporablja daljnogled in podobno. Borili so se z morskimi psi in orjaškimi hobotnicami. Na koncu jim je uspelo in so našli zaklad v katerem so bila darilca za otroke.


Uživali so in na koncu smo razrezali še veliko tortico v obliki gusarske ladje. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar