torek, 11. februar 2014

Pomarančne rolice

Na tak način, kot sem naredila te pomarančne rolice, lahko dejansko naredite rolice kateregakoli okusa. Lahko uporabite limono, jabolko, če uporabljate ekstrate pa se še posebej lahko igrate. Najbolj pogosto se pečejo cimetove rolice in morda orehove. V glavnem, ogromno različic. In poglejmo danes pomarančne. 

Najprej pripravite pekač za muffine z 12 vdolbinami. Vanje zložite papirčke ali pa jih dobro namastite z maslom. Pečico ogrejte na 190°C.

Uporabila sem listnato testo. Redko ga kupim in tokrat sem od dveh naredila ene Štrudelcake in pa tele rolice. Testo razvijete in ga postavite stran.
Za pomarančno kremo sem uporabila nekaj masla. Težko bom govorila o teži ali o drugi merski enoti. Glejte, da bo toliko masla, da boste kakšna 2mm na debelo namazali vso testo. 

Maslo stepajte, da bo penasto. Med mešanjem dodajte nekaj rjavega sladkorja. Recimo 2-3 žlice. In pa ščep cimeta. Ko boste to penasto umešali, dodajte naribano lupino ene pomaranče. Premešajte in iz pomaranče iztisnite še sok, ki ga prav tako dodate maslu. Po okusu vmešajte kurkumo, mlete klinčke in druge dišavnice, ki pašejo zraven. Lahko olupljeno pomarančo tudi spasirate in dodate maslu. 

Nastalo mešanico namažite na testo in ga zvijte po daljši strani v rulado. To rulado nato narežite na 12 kosov (debeli naj bodo okoli 3 cm). Te kolobarje nato zložite v vdolbinice za muffine, kot vidite na sliki. 



Če bi želeli ali pa če imate zelo radi rozine, brusnice, jih lahko vmešate v maso. Eksperimentirajte. Težko boste kaj uničili, če boste dodali stvari, ki po okusu ustrezajo kombinaciji s pomarančo.

Rolice pred pečenjem namažite s stopljenim maslom, da se bodo lepo rjavo zapekle.

Postavite jih v ogreto pečico za približno 25-30min. Najbolje, da jih opazujete in vzamete ven, ko bodo lepe oblike in še lepše barve ;)


Tudi tokrat ste dobili idejo za eno hitro sladico. Upam, da je ne bo težava pripraviti. Mogoče še namignem, da ko režete kolobarčke, da z nožem le rahlo pritisnete, ne noža vleči sem in tja po testu. Če le rahlo pritisnete, se plasti listnatega testa ne zlepijo in se pri pečenju razdelijo, kar naredi rolice zelo mehke, krhke in se kar topijo v ustih ;)

Dober tek <3

Ni komentarjev:

Objavite komentar